Veelgestelde vragen


Waar komt de naam Barista vandaan?

Twee pioniers op het gebied van ontwikkeling van top-koffie in Nederland, Wassili Magendans en Moniek Smit, ontmoetten elkaar bij hun eerste werkgever. Dat is inmiddele meer dan 10 jaar geleden.? Na enkele jaren besloten ze dat het beter kon en richtten zij samen de Barista Company op, dit was in 2006.


Komen jullie met mobiele koffiebar ook in Belgie?

Barista Company krijgt vaak aanvragen uit Belgie en Duitsland. Vanuit ons centraal gelegen pand in Utrecht zijn wij relatief snel op elk gewenste locatie.
Het is dus geen enkel probleem, sterker: we doen het zeer graag!

Bel of mail ons met uw evenement, dan maken we graag en juist voorstel.


Wat vinden jullie als barista van soja i.p.v. melk?

Nou dat is een interessante en actuele vraag..

Barista Company had nooit zoveel van doen gehad met soja, totdat wij door Alpro werden gevraagd om Alproccino en Alprolattes te komen maken voor ze op de Horecava in januari. (Cappuccino en Cafe Latte met Alpro professional Soja)

Door 4 dagen schuimen, proeven en volop zeer positieve reacties van bezoekers mogen ontvangen kunnen we niet anders stellen dan dat wij zeer enthousiast zijn geworden!

Ik ( Chris) drink graag cappuccino’s, ik zit er echter vaak snel vol van.
De smaak van Alpro Professional en de structuur van het schuim komen zo dicht bij die van koemelk dat ik de Alproccino als zeer volwaardig alternatief kan aanraden.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

We staan je graag te woord!Vraag een offerte aan