, De 7 voordelen van een barista op jouw beurs

De 7 voordelen van een barista op jouw beurs

Bij het woord barista denken je al gauw aan een meester in koffie. In Italië, waar het woord vandaan komt, betekent het veel meer dan dat. Een barista serveert niet alleen fantastische koffie, maar is ook een gastheer en barmanager. Een barista inhuren op een beurs wordt dan ook steeds populairder. Mijn naam is Eva van de Water, freelance barista. En ik heb “de 7 voordelen van een barista inhuren op jouw beurs” op een rij gezet.

1. De geur van onze verse koffie zorgt al vroeg voor traffic op jouw stand. En een goede kop koffie (lees: energie) kan iedereen wel waarderen met een drukke beursdag voor de boeg.

2. De barista is een echte gastheer/gastvrouw. Regelmatig worden wij als eerste aangesproken door jouw (potentiële) klanten. Met een lach op ons gezicht zorgen wij er altijd voor dat de bezoekers naar de juiste persoon worden doorverwezen. Ook spreken wij, als gewenst, mensen aan die langs de stand lopen. Zo zorgen wij voor nóg meer bezoekers op de beursstand.

3. Naast heerlijke zwarte koffie en espresso maken wij, barista’s, ook de mooiste figuren in de cappuccino’s. We kunnen zelfs het logo van jouw bedrijf of een foto in de melkkoffies printen met de nieuwste cinoprinters van Barista Company. En dat maakt de cappuccino uniek!

4. Een barista of bartender kan jouw bezoekers kort informatie geven over jouw bedrijf. Ook kunnen wij kleine taken overnemen van de standbemanning. Wil je een folder meegeven aan iedere bezoeker? Of moeten er badges gescand worden? Wij regelen het, zodat jij of jouw collega’s er geen omkijken naar hebben.

5. Onze bartenders en barista’s zijn opgeleid tot hospitality specialisten. Daar hoort ook oplossingsgericht denken bij. Valt er een koffie om? Wij maken het schoon. Zien wij dat een bezoeker van jouw stand nog niet wordt aangesproken omdat jullie druk zijn? Wij heten je gast letterlijk warm welkom!

6. Als bezoekers in de rij op hun koffie wachten, geeft het jou of jouw collega’s de kans om het gesprek aan te gaan met deze potentiële klant. Omdat wij de koffie vers en met de hand zetten, moeten jouw bezoekers vaak een momentje wachten. Zie het als een elevator pitch: jouw kans om deze persoon een goede indruk van het bedrijf te geven.

7. Last but not least: Als je jouw gasten een cadeautje geeft, creëer je een ervaring. En ik kan je verzekeren dat de koffie die wij jouw bezoekers serveren een ervaring is om nooit te vergeten.

Mijn naam is Eva van de Water. Barista Company is nu ruim vijf jaar één van mijn grootste opdrachtgevers. Regelmatig sta ik op grote beurzen en congressen. En met veel plezier! Voor Barista Company schreef ik een gastblog over de waarde van een barista op jouw beurs. Wil jij een barista inhuren voor op jouw evenement, beurs of festival? Neem contact op met Barista Company via 0294-230808.