Duurzaamheid

BARISTA COMPANY NEEMT VERANTWOORDELIJKHEID

 

De laatste jaren zijn we erom gegroeid bij Barista Company en daar zijn we enorm trots op! Maar met groei komt ook verantwoordelijkheid. Wij willen namelijk nog héél lang koffie maken op evenementen zonder dat de aarde daar schade van moet ondervinden.

Wil je hier meer over lezen? Download onze brochure hier!

Download de brochure

Een eye-opener

Barista Company schenkt zo’n 800.000 kopjes koffie en thee op locaties door heel Europa, dat brengt uiteraard een stevige footprint met zich mee (denk aan: ons afval, de kilometers die we rijden etc).

Om goed in beeld te krijgen wat onze belasting op het milieu nou precies is, hebben we samen met Hedgehog Company onze ecologische footprint berekend.

Onze belasting op het milieu wordt gemeten in een zogenaamde Co2 equivalent (Co2-ev), die niet alleen de Co2 uitstoot maar alle uitstoot met elkaar combineert, zoals methaan en stikstofdioxide.

Hieruit bleek dat onze Co2-ev uitstoot op jaarbasis ruim 200 ton is. En daar gaan we wat aan doen!

 

Wat doen we nu al?
We laten graag een goede indruk achter op onze gasten en klanten, maar onze ecologische footprint hebben we graag wat minder indrukwekkend. Dit zijn de dingen die we nu al doen om onze ecologische footprint te verkleinen:

  • Wij zijn bezig met een overgang naar bussen en vrachtwagens die zo veel mogelijk elektrisch zijn.
  • Minder koemelk! Door 50% minder koemelk te gebruiken verminderen wij onze Co2-ev uitstoot al met 12%.
  • Minder wegwerpverpakkingen: bij ons worden herbruikbare koffiebekers de norm en hebben we bijvoorbeeld nu al geen melkcups meer.
  • Wij recyclen al onze koffieresten voor compost of basis voor het ontwikkelen van nieuwe materialen, zo gaat er zo min mogelijk verloren.

 

Wil je hier meer over lezen? Download onze brochure hier!

Download de brochure

Helaas is dit nog niet genoeg om al onze Co2-ev uitstoot te compenseren. Daarom investeren wij via Regreener in Delta Blue Carmon een project in Pakistan. Kort samengevat wordt dat voor:

  • Planten van (mangrove) bomen
  • Beschermen van natuurgebieden 
  • Kennis vergroten over klimaatverantwoordelijk agrarisch ondernemen bij kleinschalige boeren

 

Een kleine bijdrage

Naast de investering die Barista Company doet, vragen we vanaf heden ook een kleine bijdrage aan onze opdrachtgevers. Wij geloven namelijk dat we samen verantwoordelijk zijn voor onze belasting op de natuur en onze Co2-ev uitstoot. 

 

Contact

Wil je hier meer over weten? 

Neem gerust contact met ons op en onder het genot van een goede
kop koffie adviseren wij jullie graag. Op werkdagen nemen wij binnen 1 uur contact met je op!