Barista trainingen

Wij bieden diverse soorten trainingen aan. Dit kan variëren van een (opfris)workshop van een paar uurtjes tot een complete opleiding tot barista professional. Je wilt tenslotte als ondernemer je gasten een mooi kopje koffie voorzetten waar ze voor terug komen, maar daarvoor moet je er voor zorgen dat je eigen kennis up-to-date blijft! Wij zijn officieel Authorised Trainer van de SCAE. Bij onze Dutch Coffee Academy kunt u terecht voor het behalen van internationaal erkende barista certificaten.

Basis barista training

De perfecte basis voor elke barista!
Of je nu thuis lekker aan de gang wilt met je eigen espressomachine of als horeca-ondernemer een stabiele basis wilt leggen, na afloop van deze cursus is het begin gemaakt. In ongeveer 2,5 à 3 uur leer je in een klein groepje van maximaal 6 personen de beginselen over koffie. Hierin komt een stukje theorie over het product espresso voor; Wat is een espresso? Wat zijn de parameters waar een espresso aan moet voldoen? Hoe smaakt een goede espresso? En niet te vergeten, hoe maak je een goede espresso?

Vervolg/Latte art training

Als de basis eenmaal is gelegd kan nog een stukje verder worden ingegaan op het bereiden van koffie. Wat maakt een cappuccino of caffé latte nou meer af dan een mooi hartje of rosetta? Tijdens de vervolgcursus zal hier dieper op ingegaan worden. In ongeveer 2,5 uur wordt in een kleine groep intensief geoefend op het maken van mooie figuurtjes. Hiervoor is het heel belangrijk dat er een goede basis gelegd is, voordat aan deze cursus deelgenomen kan worden moet de kandidaat in ieder geval in staat zijn een goede espresso en ‘micromelkschuim’ te maken.

SCAE Foundation

Deze training bestaat uit een een cursusdag en vervolgens een paar weken later een examen van ongeveer een uur. De cursusdag zal bestaan uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk. De stof zal gepresenteerd worden door middel van een powerpoint presentatie met informatieve afbeeldingen en voor elke kandidaat een hand-out om mee naar huis te nemen. Na een uitgebreide lunch zal verder gegaan worden met de praktijk.

Alle SCAE-trainingen kunnen zowel op locatie als op de trainingslocatie van de Barista Company gegeven worden. Mochten de trainingen op locatie gegeven worden is het wel noodzakelijk dat er een (afgesloten) ruimte is waar in alle rust de theorie behandeld kan worden.

SCAE Intermediate

De intermediate training bestaat uit een cursusdag gevolgd door een examen van ongeveer 1,5 uur. Ook deze training zal bestaan uit een theoriegedeelte, een uitgebreide lunch en vervolgens een praktijkgedeelte. Na een aantal weken zal samen met de cursist een examen ingepland worden. De mogelijkheid bestaat nog een extra training te volgen.

Alle SCAE-trainingen kunnen zowel op locatie als op de trainingslocatie van de Barista Company gegeven worden. Mochten de trainingen op locatie gegeven worden is het wel noodzakelijk dat er een (afgesloten) ruimte is waar in alle rust de theorie behandeld kan worden.

SCAE Professional

Deze training bestaat uit twee cursusdagen en een aantal weken later een examen van ongeveer 2 uur. Tijdens de professional training wordt nog dieper ingegaan op de barista skills, door middel van theorie en praktijk. Voor de echte liefhebber die graag álles wil weten over koffie! Ook hier zal in overleg met de cursist een datum gepland worden voor het examen.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

We staan je graag te woord!